Visual

Kinderpodcast over wetenschap

Waarom is het zo moeilijk om van chips af te blijven? Waarom ruiken je eigen scheten minder vies dan die van anderen? Hoe kan walvispoep de wereld redden? Dit soort vragen beantwoordt Esther Bakker in haar nieuwe kinderpodcast over wetenschap.

Bakker is gezondheidswetenschapper en docent gezondheidspsychologie bij de Open Universiteit. Met de podcast ‘Waarom zijn bananen krom?’ wil Esther Bakker weetjes delen, vragen beantwoorden en vooral aan kinderen laten zien dat wetenschap leuk is.

Kriebels in je buik
Naast wetenschapper is Esther Bakker ook kinderboekenschrijver. Onder de naam Esther Walraven schrijft ze ‘Waarom-boeken’. Daarin legt ze wetenschappelijke onderwerpen op een eenvoudige en grappige manier uit.

Nu is er ook de kinderpodcast over wetenschap. In de afleveringen komen vragen voorbij als: waarom worden blaadjes bruin in de herfst en waarom krijg je kriebels in je buik in de achtbaan? Net als de boeken richten de podcasts zich op kinderen van 8 tot 12 jaar.

Collega-wetenschappers
Bakker interviewt in haar podcast ook collega-wetenschappers met een interessant verhaal voor kinderen. (Bron: Open Universiteit)