Visual

Basalt

Revalidatie binnen de Maurice Maeterlinckschool wordt uitgevoerd door Basalt. De therapeuten werken op onze school, wat voor leerlingen en ouders erg praktisch is.

Basalt heeft therapieruimten in ons schoolgebouw. Basalt omringt leerlingen met een team van gespecialiseerde behandelaars. Zij helpen leerlingen en hun omgeving met alle aspecten van hun aandoening: de fysieke, de mentale, de cognitieve en de sociale. De behandelaars werken nauw samen met de groepsteams.

Revalidatiebehandeling

Tijdens de revalidatiebehandeling leren kinderen wat hun mogelijkheden zijn en hoe zij die het beste kunnen benutten. Leerlingen groeien in kracht en krijgen meer zelfvertrouwen. Door de revalidatiebehandelingen leren zij zo optimaal mogelijk te leven met hun beperkingen. De kinderen zelf, hun ouders en hun omgeving.

Rots in de branding

Basalt is de fusieorganisatie van Sophia Revalidatie en het Rijnlands Revalidatie Centrum, die beide zijn ontstaan vanuit een zeehospitium, gelegen in de kuststreek van Zuid-Holland. Basalt is de steensoort die gebruikt wordt in onder meer golfbrekers in zee. Letterlijk dus de rots in de branding.

Meer informatie is te vinden op www.basaltrevalidatie.nl