Visual

Voorstelling ‘Moppereend’

Het is inmiddels een traditie: een optreden van leerlingen van groep 7 van de Rembrandtschool uit Delft. In de meeste groepen van de Maurice Maeterlinckschool is het verhaal van ‘Moppereend’ voorgelezen. Dit gaat over een mopperige, chagrijnige eend. Ook hebben de kinderen het Moppereend-lied gezongen.

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Om haar op te vrolijken, mag ze van de andere dieren meedoen, maar ze wil het zelf niet! Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje, dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. Wat voor een wolk is dit? Een SOMBERwolk? Een TREURwolk? Of is het een MOPPEREENDwolk?
Zou de wolk altijd de zon verduisteren of kan hij BARSTEN?
En dan gebeurt het….met het barsten van de wolk gaat het regenen, dansen de dieren, schijnt de zon en is daar een prachtige regenboog. Iedereen is blij …. ook Moppereend.

Tot slot zingen de kinderen met elkaar het liedje van Moppereend. Het was weer een heel leuke voorstelling, waar de kinderen vrolijk van genoten. Met dank aan de juf en de kinderen van groep 7 van de Rembrandtschool.